evrografis tiskamo 2

Varujemo okolje

V naši tiskarni varujemo okolje v celotnem delovnem procesu.

Priprava
Pri  pripravi plošč uporabljamo plošče z Eco green Tehnologijo podjetja Fuji. Razvijalni stroji za plošče so računalniško vodeni, povezani v mrežo in uporabljajo poseben razvijalec, ki omogoča zelo precizni doziranje in spremljanje koncentracije. Odpadni razvijalec se pred odvozom še prečisti v čistilni napravi, tako da se količina odpadnega razvijalca razdeli na 1/3 koncentrirane brozge, ki jo odpelje pooblaščen podjetje, 2/3 pa je destilirane vode, ki se ponovno uporabi v delovnem procesu tiska.

 

Tisk
V procesu tiska uporabljamo ekološke barve nemškega proizvajalca, ki so proizvedene iz okolja prijaznih sestavin in zaradi tega odpadki barv in embalaže barv ne onesnažujejo okolja.
Pri pranju stroja uporabljamo destilirano vodo, ki smo jo pridobili pri  čiščenju razvijalca plošč. Toploto, ki jo proizvedejo pomožni agregati  tiskarskih strojev v tehničnem prostoru  pozimi preusmerimo v prezračevalni sistem in s tem znižamo porabo fosilnih goriv za ogrevanje celotne stavbe.
Krpe, ki se uporabijo za čiščenje strojev, se po uporabi ponovno vrnejo k dobavitelju, kjer se na ekološki način operejo in ponovno vrnejo v uporabo.

 

Dodelava
Vsi papirni ostanki, ki nastanejo v procesu dodelave tiskovin se sortirajo in pošljejo v reciklažo.


Certifikat FSC
Evrografis tiskarna certifikat FSC

od-priprave-do-odpreme

tradicija slokadri slooprema slocene slodostava slookolje slo

 

© 2012 EvroGrafis d.o.o. | Izdelava spletnih strani: Altius 

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljevanjem se strinjate z uporabo teh piškotkov.

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
Kaj so piškotki