Iskanje

Podjetje Evrografis je pred kratkim postalo prejemnik mednarodnega FSC® certifikata, na kar smo še posebej ponosni, saj se certifikat popolnoma sklada z našim pogledom in odgovornostjo do okolja. Kratica FSC® označuje Forest Stewardship Council, mednarodno in neprofitno organizacijo, ki teži k trajnostnemu upravljanju z največjim zakladom, ki ga človeštvo posreduje – z gozdovi.

Ker smo kot tiskarji neposredno povezani z gozdom, lesom in drevesi, se zavedamo, da je naša vloga pri tem velika! Našim potomcem želimo zapustiti neoškodovan planet, zato razmišljamo trajnostno ter dolgoročno in veseli smo, da imamo od sedaj dalje tudi uradno potrdilo, ki priča o naših namerah.

FSC® certifikat med drugim prepoveduje uporabo gensko spremenjenih dreves in visoko nevarnih pesticidov, spoštuje življenja avtohtonih prebivalcev, kar je problematično predvsem v tistih delih sveta, kjer prihaja do krčenja gozdov in posledično ogrožanja življenjskega habitata domorodcev. Za podjetja, ki so pridobila FSC® certifikat, je zagotovljeno, da ne operirajo s surovinami spornega porekla.

Čeprav živimo v dobi digitalnih medijev, kjer se marsikdo boji, da bodo digitalne naprave zamenjale klasične knjige in papir, lahko z gotovostjo trdimo, da se to ne bo za čas našega življenja. Prav zato pa je toliko bolj pomembno, da se v gospodarskih dejavnostih (in seveda na drugih področjih našega življenja) odločimo za trajnostni razvoj. Ne pozabite, tudi kot potrošnik imate velik vpliv: odločite se za nakup izdelkov ali sodelovanje s podjetji, ki imajo ustrezne trajnostne certifikate in tako prispevajte k boljšemu planetu po vaših močeh.

Certifikat FSC®:

Evrografis tiskarna certifikat FSC 

evrografis tradicija

evrografis ekipa

evrografis oprema

evrografis produkti

evrografis okolje

Tiskarna Evrografis

EVROGRAFIS d.o.o.
Puhova ulica 18, SI - 2000 MARIBOR
SLOVENIJA

T: +386 2 608 92 25
F: +386 2 601 85 21
E-mail: