Iskanje

Tudi tiskarji šivamo! Brez heca.
Ne verjamete? Čisto zares! A za razliko od šivilj in krojačev, mi šivamo papir v brošure, knjige in knjižne bloke namesto sukanca pa uporabljamo špirale in lepilo. Da bo naše delo odslej lažje, smo si v duhu prihajajočih praznikov privoščili dve darili: o mojstru hitrosti smo pisali že zadnjič, danes pa vam bomo predstavili tiskarskega krojača, vrhunski stroj Aster EVO.

 

Aster EVO bo poskrbel, da boste še hitreje prejeli vaše naročene brošure in trdo vezane knjige, saj lahko zašije 12. 000 pol na uro. Ja, z njim ni heca, šiva hitro in šiva dobro, saj je opremljen z najsodobnejšo tehnologijo, kot se za obstoječ park naših strojev tudi spodobi.
Vrhunski šivalni stroj Aster EVO smo kupili pri podjetju Prosistem-graf.

Različni načini vezave knjig, brošur in knjižnih blokov
V grobem bi lahko vezanje različnih tiskovin razdelili na dva segmenta: trda in mehka vezava.
Mehka vezava so različne špirale ali sponke, trdo vezavo pa se najverjetneje spomnite od takrat, ko ste oddali vezano verzijo vaše diplomske naloge, magisterija ali doktorsko disertacije. Spiralna vezava se najbolje obnese pri brošurah, skriptah in drugih tiskanih izdelkih, ki pa niso debelejši od 15 mm, trda vezava pa skoraj nima omejitev.

Je boljša trda ali mehka vezava?
No, to pa je vprašanje. Naša nova mašina obvlada obe vrsti vezave, je pa čisto odvisno namembnosti tiskovine – zakaj jo potrebujete in koliko časa si želite, da bi trajala.
Recimo, si predstavljate, da bi diplomsko nalogo oddali v mehki vezavi? Verjetno ne. Tudi ohranila se ne bi pol toliko časa in že celoten vtis izdelka bi bil povprečen, če ne celo podpovprečen(in koliko truda je bilo vloženega?!). Podobno si poskušajte predstavljati v obratni smeri: so brošure, ki jih boste delili na predstavitvenem sejmu ali predavanju res primeren kandidat za trdo vezavo? Verjetno ne, spet! Če že ne zaradi drugega pa zaradi tega, ker bi bil končni strošek previsok.

A brez skrbi – MI TISKAMO vse. Karkoli potrebujete – in ko ste v dvomih, vedno radi podelimo kakšen strokoven nasvet, da boste s končnim izdelkom čim bolj zadovoljni.

 

evrografis tradicija

evrografis ekipa

evrografis oprema

evrografis produkti

evrografis okolje

Tiskarna Evrografis

EVROGRAFIS d.o.o.
Puhova ulica 18, SI - 2000 MARIBOR
SLOVENIJA

T: +386 2 608 92 25
F: +386 2 601 85 21
E-mail: