Tisk knjige

Tisk knjige ima v naši tiskarni posebno mesto, navsezadnje je knjiga posledica civilizacijskega napredka. V vsaki knjigi se skriva prava mala zakladnica znanja s skrbnim pečatom avtorja. Mnogi so se bali, da bo tiskano knjigo izpodrinila elektronska različica. V Evrografisu menimo, da je tiskana knjiga človeštvo zaznamovala v tolikšni meri, da jo z elektronsko različico ne bomo zlepa zamenjali.

Tiskanje knjig v tiskarni Evrografis

Lastna proizvodnja

Za tisk knjige imamo lastno proizvodnjo, zato lahko garantiramo optimalne roke izdelave. Tudi v primeru ponatisa ste lahko prepričani, da bodo vašo knjigo pripravljali isti strokovnjaki, z enako mero preciznosti.

Varujemo okolje

V naši tiskarni smo zavezani varovanju okolja v celotnem delovnem procesu.

Izkušnje

Na trgu smo prisotni že 25 let, zato ste lahko prepričani da bo izdelava vaše tiskovine pristala v rokah strokovnjakov, ki so svoje znanje kalili več let. Naši zaposleni so podkovani s teoretičnim in praktičnim znanjem.

Svetovanje

Naši strokovnjaki vam že v procesu vašega povpraševanja svetujejo po potrebi. Tiskarska stroka je precej kompleksna, zato je kvalitetno svetovanje pred tiskom izredno pomembno.

Katere vrste tiskanih knjig nudimo

Trda vezava

tiskarna-evrografis-trda-vezava

Trdo vezane knjige veljajo za najbolj kvalitetne, prav tako imajo tudi najdaljšo trajnost. Platnice trdo vezane knjige so narejene iz lepenke, zato so neupogljive, robustne in nekoliko težje od ostalih tipov vezav. Ovitek oz. natančneje lepenko lahko prevlečemo z različnimi materiali. Izbira prevlečnih materialov je danes izredno pestra, uporabimo lahko potiskan in plastificiran papir, platno, različne umetne nadomestke in podobno. Trdo vezane knjige so običajno dražje od ostalih tipov vezav, ampak pri bralcu pustijo največji pečat, tudi vsebino trdo vezane knjige običajno podzavestno jemljemo resneje, kot pri drugih vezavah. 

Mehka vezava

tiskarna-evrografis-mehka-vezava

Mehko vezane knjige so mehkejše in upogljive, prav tako je ovitek običajno enake velikosti kot knjižni blok, zato so mehko vezane knjige lažje prenosljive in nekoliko bolj praktične. Tudi v primeru mehko vezanih knjig nudimo pestro izbiro prevlečnega materiala, kar pomeni, da se knjiga vaši vsebini in željam popolnoma prilagaja. Mehko vezane knjige so pri bralcih čtiva za prosti čas (npr. romani) najbolj popularne, predvsem zaradi boljše cenovne dostopnosti. Redno se jih poslužujejo tudi oglaševalci in podjetja za promocijo svojih izdelkov (katalogi). V Evrografisu izdelujemo broširano-rezkane (klasične), šivane in PUR lepljene mehko vezane knjige.

Spiralna vezava

tiskarna-evrografis-spiralna-vezava

Spiralno vezavo se podjetja poslužujejo predvsem takrat, ko želijo svoje produkte ali storitve predstaviti na praktičen in eleganten način. Praktičnost te vezave se kaže na različnih poslovnih sejmih ali sestankih, ko želimo hitro in enostavno v katalogu izpostaviti določeno stran ali produkt: spiralno vezan katalog lahko hitro in enostavno prepognemo za 360 stopinj. To lahko storimo večkrat, brez da bi tiskovino poškodovali, prav tako lahko določen list hitro in enostavno odstranimo. Ovitek spiralne vezave je lahko trd ali mehek. Trdi ovitek je pripravljen s pomočjo lepenke in dodatnega prevlečnega materiala, medtem ko je mehek ovitek pripravljen iz nekoliko debelejšega papirja, ki je običajno plastificiran.

Integralna vezava

tiskarna-evrografis-integralna-vezava

Integralno vezavo umeščamo med mehko in trdo vezavo. Knjižni blok integralne vezave je šivan, v bistvu si s trdo vezavo deli večino proizvodnih procesov, s tem da ima integralna vezava mehke platnice. Podobno kot pri trdi vezavi, lahko tudi na integralno vezavo montiramo kapitalni trak (okrasna vrvica, ki jo najdemo na vrhu hrbta trde vezave), ima tudi spojne oz. vezne liste. Integralna vezava je praktična takrat, ko želite izdelati knjigo ki je fleksibilna, ampak nekoliko bolj robustna/vzdržljiva od mehke vezave. Običajno se stranke za integralne vezave odločajo predvsem pri tisku turističnih/potovalnih vodičev in tiskovin, ki so uporabljeni na terenu, ali pa takrat, ko želijo s svojo tiskovino izstopati iz povprečja.

Izjave naših zadovoljnih strank

Narodni dom Maribor in Festival Lent z veseljem sodeluje z Evrografisom, saj se pri njih lahko vedno zanesemo na kvaliteto in dobavne roke.
Narodni dom
Maribor
S tiskarno Evrografis je lepo sodelovati, saj delujejo profesionalno od povpraševanja do izvedbe in naročila. Kvaliteta tiska in vezave je na visokem nivoju, vedno se držijo dogovorjenih rokov dobave.
Mladinska knjiga
Založba
S tiskarno Evrografis smo zadovoljni, saj so knjige, ki jih natisnejo za nas kvalitetno in na rok narejene. Pohvalila bi tudi njihov odnos do stranke, saj marsikje ni več samoumevno, da je stranka slišana in cenjena.
Morfem Plus
Založba

Niste prepričani kako k tisku knjige pristopiti?

Za vas imamo rešitev.

Vabimo vas, da nas na Puhovi ulici 18 v Mariboru obiščete v naši tiskarni, kjer imamo ogromno knjig različnih vezav, barv in stilov. Pred prihodom nas pokličite in se z našim predstavnikom dogovorite za sestanek ter v družbi dobre kavice ali čaja spoznajte različne materiale, s katerimi boste vaše bodoče bralce navdušili že z zunanjim izgledom knjige. Za tisk knjige poskrbimo mi in vse morebitne skrbi so odveč, za tiskanje knjig smo strokovnjaki!

Kako vam lahko pomagamo?

Close Menu