Spiralna vezava

Spiralno vezavo se podjetja poslužujejo predvsem takrat, ko želijo svoje produkte ali storitve predstaviti na praktičen in eleganten način.

Praktičnost te vezave se kaže na različnih poslovnih sejmih ali sestankih, ko želimo hitro in enostavno v katalogu izpostaviti določeno stran ali produkt: spiralno vezan katalog lahko hitro in enostavno prepognemo za 360 stopinj. To lahko storimo večkrat, brez da bi tiskovino poškodovali, prav tako lahko določen list hitro in enostavno odstranimo. Ovitek spiralne vezave je lahko trd ali mehek. Trdi ovitek je pripravljen s pomočjo lepenke in dodatnega prevlečnega materiala, medtem ko je mehek ovitek pripravljen iz nekoliko debelejšega papirja, ki je običajno plastificiran.

Podatki, ki jih potrebujemo v primeru vašega povpraševanja

Z naklado navedete, koliko spiralnih knjig želite natisniti.

Pri navedbi formata je optimalno, da zraven dopišete ali gre za pokončen ali ležeč format.
Običajno v Evropski uniji formate navajamo na sledeč način: Širina x Višina. Primer:  210 x 297 mm (pokončen A4 format).

Angleži imajo svoj način navedbe formata, in sicer: Višina x Širina (v obratnem vrstnem redu), zato je pomembno, da tudi z besedo navedete ali gre za pokončen ali ležeč format.

Če želite stroškovno optimalno ponudbo, je najbolje, da je število strani deljivo z 32 ali 16 (število strani, brez ovitka).
Pri kalkulaciji je potrebno upoštevati, da en list predstavlja 2 strani (sprednji in zadnji del lista). 

Primer:
Obseg: 128 strani notranjosti + 4 strani ovitek 

Pri ovitku spiralne vezave potrebujemo:
– Označbe tiska ovitka: Ali gre za CMYK ali Pantone barve in koliko barv uporabimo. Prav tako se stranke pri prevleki odločajo za različne plastifikacije (mat, sijaj, “Soft-touch”, ipd). Tu podamo tudi morebitne dodatne zahteve, kot so na primer parcialni UV lak, slepi tisk, folijo tisk, ….

– Izbira materiala: kateri papir/karton uporabimo za ovitek. Običajno pri spiralni vezavi uporabimo lepenko, na voljo so 3 različne debeline lepenk: 1,5 mm, 2 mm in 2,5 mm. 

Primer: 
Tisk prevleke: 4/0 + 1/0 mat plastifikacija
Material prevleke: 150 gr premazni sijajni papir
Lepenka: 2 mm

Za potrebe knjižnega bloka potrebujemo:
– Označbe tiska knjižnega bloka: Ali gre za obojestranski črno-beli tisk (1/1) ali barvni CMYK tisk (4/4). Uporabimo lahko tudi kombinacijo CMYK in Pantone barve.
– Izbira materiala knjižnega bloka: Na trgu obstaja izjemno pestra izbira papirja. Obstajajo klasični papirji notranjosti, kot so na primer Silk, Gloss, brezlesni offset papir in ostali, nekoliko bolj eksotični papirji. Za potrebe ponudbe potrebujemo predvsem naziv papirja in njegovo gramaturo, pri čemer vam lahko tudi svetujemo.

Primer:
Tisk notranjosti: 4/4 CMYK
Material notranjosti: 150 gr Silk papir 

– Omenimo morebitne dodatne želje/zahteve.

Določimo pakiranje, na voljo je več opcij: v škatle, prosto na palete in podobno.

Tiskovine lahko prevzamete pri nas (Ex works) ali prevoz organiziramo mi.

Stopite v stik z nami

Close Menu