O nas

tiskarni Evrografis v Mariboru vam hitro in kakovostno izdelamo vse vrste tiskovin, kot so: brošure, časopisi, knjige, revije, zloženke… ter ostale tiskovine iz papirja ali kartona.

Izvajamo offset tisk z najnovejšo tehnologijo v eno, dvo, štiri in več barvni tehniki. Dejavnost tiskarne Evrografis sloni na dolgoletni tiskarski tradiciji vse od začetka devetdesetih.

V tem času smo razvili naše največje odlike: zanesljivost v kakovosti in rokih izvedbe, visoka strokovna in tehnološka usposobljenost ter sledenje sodobnim trendom storitev v tiskarskem poslu. Danes lahko v tiskarni Evrografis ponudimo široko paleto storitev od zamisli, grafične priprave in tiska, do morebitnega dotiska naslovov na tiskovine in odpreme izdelkov na dogovorjeni naslov.

Združitev dolgoletnih izkušenj in svežih idej.

Izdelki, ki prepričajo!

Varujemo okolje

Priprava

Uporabljamo tiskarske plošče z Eco green Tehnologijo podjetja Fuji. Razvijalni stroji za plošče so računalniško vodeni, povezani v mrežo in uporabljajo poseben razvijalec, ki omogoča zelo natančno doziranje in spremljanje koncentracije. Odpadni razvijalec se pred odvozom še prečisti v čistilni napravi, tako da se količina odpadnega razvijalca razdeli na 1/3 koncentrirane brozge, ki jo odpelje pooblaščeno podjetje, 2/3 pa je destilirane vode, ki se ponovno uporabi v delovnem procesu tiska.
Vsi papirni ostanki, ki nastanejo v procesu dodelave tiskovin se sortirajo in pošljejo v reciklažo.

Tisk

V procesu tiska uporabljamo ekološke barve nemškega proizvajalca, ki so proizvedene iz okolja prijaznih sestavin in zaradi tega odpadki barv in embalaže barv ne onesnažujejo okolja. Pri pranju stroja uporabljamo destilirano vodo, ki smo jo pridobili pri  čiščenju razvijalca plošč. Toploto, ki jo proizvedejo pomožni agregati v tehničnem prostoru pozimi preusmerimo v prezračevalni sistem in s tem znižamo porabo fosilnih goriv za ogrevanje celotne stavbe.Krpe, ki se uporabijo za čiščenje strojev, se po uporabi ponovno vrnejo k dobavitelju, kjer se na ekološki način operejo in ponovno vrnejo v uporabo.

Certifikat FSC®

FSC-Certifikat

Certifikat BIO barve

Priprava za tisk

2x CTP FUJI Luxel T-7800CTP (42 pl/h)

V pripravi za tisk razpolagamo z najsodobnejšo strojno (CTP B1 FUJI Luxel T-7800 CTP z avtomatskim vlaganjem) in programsko opremo, kot so programi Equios za izdelavo elektronske montaže, grafične programe Adobe skupine, Pit Stop ter vrhunskim tiskalnikom za izdelavo poskusnih odtisov.

Za izdelavo tiskovnih form uporabljamo tehnologijo CTP (computer to plate), s katero lahko izdelamo tiskovno formo do velikosti B1 (1000 x 700 mm) brez uporabe filma, kar zagotavlja najboljšo možno kakovost in hitrost, poleg tega pa se izognemo raznim napakam, ki lahko nastanejo pri izdelavi filma in kasnejši ročni montaži.

Opremljeni smo tudi z programsko in strojno opremo CIP 3, ki nam omogoča prenos podatkov o barvnih nastavitvah iz PDF datotek na tiskarske stroje.

Dodelava

Dva računalniško krmiljena rezalna stroja Polar zagotavljata vrhunsko natančnost pri razrezu in obrezu.

ZgibalnI stroji znamke Stahl, Guk, Fidia in MB nam omogočajo hitro in natančno zgibanje, lepljenje in perforiranje.

Vsi so pa opremljeni tudi z napravo za okenski zgib, kar je še vedno redkost v tiskarnah.

Znašalni liniji Th&B z 15 postajami omogoča izdelavo spetih koledarjev, katalogov in časopisov iz ravne pole.

Znašalna linjia Müller Martini s 6+1 postajami nam omogoča izdelavo spetih katalogov in časopisov do 96 strani iz zgibanih pol.

Heidelberg knjigotiskarski stroji nam zagotavljajo vrhunsko kvaliteto pri izsekovanju, perforiranju in žlebljenju.

Tisk

Naš strojni park sestavljajo:

 • 2 X HEIDELBERG SM 102-8 PS
 • HEIDELBERG SM 52-5 PH
 • DIGITALNI TISK ČB DEVELOP
 • DIGITALNI TISK COLOR DEVELOP

Tiskamo z večbarvnimi stroji znamke Heidelberg, kar je jamstvo za visoko kakovost in zanesljivost. Oba tiskarska stroja sta opremljena z obračalnikom, kar omogoča hiter in kakovosten obojestranski tisk.
Tiskamo lahko na vse vrste papirjev in kartonov, od 70 g do 350 g.

Stroji so opremljeni s programsko in strojno opremo CIP 3, za prevzem podatkov o barvnih nastavitvah z PDF datotek na tiskarske stroje.

Pogosto zastavljena vprašanja

 • Obseg strani
 • Dimenzije (končni format tiskovine)
 • Naklada
 • Material za tisk (vrsta papirja ali kartona)
 • Način tiska (enostransko, obojestransko)
 • Oplemenitenje tiskovine (plastifikacija, toplotni tisk, UV tisk…)
 • Dodelava ( način vezave, zgibanje, perforiranje, žlebljenje, izsekovanje, numeriranje, luknanje, naslavljanje, pakiranje ….)

Gradivo v elektronski obliki nam pošljete po elektronski pošti na naslove objavljene na naši spletni strani preko wetransfer oz. naložite gradivo na naš FTP server. Gradivo se lahko dostavi tudi na prenosnih medijih (CD, DVD, USB-Flash Disk/Drive/Key).

Tekst lahko napišete v poljubnem tekstovnem urejevalniku (npr.Word). Če želite v svojo knjigo vključiti tudi slike, je pomembno, da jih ne vključite v tekst, ampak jih priložite kot posamezne datoteke (npr. slika .jpg).

Fotografije, primerne za kvaliteten odtis, morajo imeti resolucijo vsaj 300 DPI. To lahko preverite v programu za urejanje slik, npr. Photoshop, kjer vam podatek »Document Size« pove, za kakšno velikost odtisa je pri 300 dpi primerna vaša slika.

CMYK je kratica za barvno shemo, ki je najprimernejša za tisk. Sestavljajo jo štiri barve, iz katerih se pri tisku reproducira celotni barvni spekter: Cyan (svetlo modra), Magenta (rdečkasta), Yellow (rumena) in Key (črna). Ker računalniški monitorji in tiskalniki uporabljajo drugo barvno shemo (RGB), je treba vse datoteke pred oddajo v tisk spremeniti v CMYK.

»Živ rob« pomeni, da se tiskovina obreže tako, da potiskana površina sega popolnoma do roba. Pri takih primerih je obvezen dodatek za porezavo, ki mora segati 5 mm čez želene končne dimenzije tiskovine. Dodatek za porezavo prepreči, da bi se pri katerem izmed izvodov na robu videla nepotiskana površina papirja.

S tiskom ne pričnemo, dokler stranka oblikovane tiskovine ne pregleda in potrdi, da ji vsebinsko in oblikovno ustreza.

Debelina hrbta je odvisna od števila strani, vrste papirja in načina vezave. Ko so vsi ti podatki znani, vam izračunamo debelino hrbta knjige.

Ekipa komercialistov

ga. Suzana FRANK

Prodaja

T: +386 (0)2 608 92 28
F:+386 (0)2 601 85 21

E-mail: suzana@evrografis.si

g. Aleš KORŽE

Prodaja

M: +386 (0)40 861 565
T:+386 (0)2 630 06 94
F:+386 (0)2 601 85 21

E-mail: korze@evrografis.si 

ga. Martina PAHOLE

Prodaja

M:+386 (0)51 424 880
T:+386 (0)2 620 57 93
F:+386 (0)2 601 85 21

E-mail: martina@evrografis.si

g. Matjaž DETELA

Prodaja

M:+386 (0)41 662 333
F:+386 (0)2 601 85 21

E-mail: detela@evrografis.si

Kje se nahajamo

Najdete nas na Puhovi ulici 18, v Mariboru.

Tiskarna je v neposredni bližini avtoceste Celje – Šentilj. Z avtoceste na izvozu št. 4 (Maribor vzhod) zapeljete proti zahodu v smeri Maribora in po nekaj sto metrih na levi strani opazite poslovni objekt Evrografis z rumeno fasado. Tam je poslovni vhod, na vzporedni, Kuharjevi ulici pa je tovorni vhod, ki je tudi primerno označen.

Tiskarna je dostopna za vse vrste avtomobilov in tovornih vozil. 

 
Close Menu