Tisk revij

Tisk različnih revij nam zaupa že mnogo znanih tujih in domačih strank, predvsem zato, ker vedo da bo njihova tiskovina kvalitetna in kar je najpomembneje, v Evrografisu se zastavljenih rokov držimo.

V podjetju imamo izkušene strokovnjake, ki vam pred tiskom svetujejo katere materiale uporabiti na ovitku, notranjosti in kako doseči optimalno ravnovesje med kvaliteto in ceno.

S tiskom revij imamo bogate izkušnje

Revijo vzamemo v roke le, če nam je všeč. Dnevni časopisi imajo običajno hitro minljivost, za revije pa velja, da je njihova vrednost trajnejša. Vsebine v revijah so tehtnejše, bralci jih velikokrat shranimo in se k njihovim vsebinam večkrat vračamo. Te vezi se stkejo s pravimi vsebinami in pravim izgledom.

Offset tisk revij

Revije tiskamo s pomočjo tehnologije offset tiska, na tak način dosežemo najvišjo možno kakovost tiska. Za offset tisk se odločajo predvsem tisti, ki tiskajo nekoliko večje naklade (nad 250 kosov) in tisti, ki ciljajo na kvaliteto. V primeru offset tiska imamo na voljo papirje višjih gramatur, kot ostale tehnologije tiska.  

Cena tiska revij

Cena na kos revije se z višjo naklado niža. Kar v praksi pomeni, da je cena na en KOS revije pri nakladi 1000 nižja, kot pri nakladi 500. Offset tisk se strankam splača šele pri nakladi nad 250 kosov, v obratnem primeru (manjše naklade) je digitalni tisk bolj primeren. 

Podatki, ki jih potrebujemo v primeru vašega povpraševanja

Z naklado navedete, koliko revij želite natisniti.

Pri navedbi formata je optimalno, da zraven dopišete ali gre za pokončen ali ležeč format.
Običajno v Evropski uniji formate navajamo na sledeč način: Širina x Višina. Primer:  210 x 297 mm (pokončen A4 format).

Angleži imajo svoj način navedbe formata, in sicer: Višina x Širina (v obratnem vrstnem redu), zato je pomembno, da tudi z besedo navedete ali gre za pokončen ali ležeč format.

Če želite stroškovno optimalno ponudbo, je najbolje, da je število strani deljivo z 32 ali 16 (število strani notranjosti, brez ovitka).
Pri kalkulaciji je potrebno upoštevati, da en list predstavlja 2 strani (sprednji in zadnji del lista). 

Pri ovitku revije potrebujemo:
– Označbe tiska ovitka: Ali gre za CMYK ali Pantone barve in koliko barv uporabimo. Prav tako se stranke pri ovitku odločajo za različne plastifikacije (Mat, Gloss, “Soft-touch”, “Anti-scratch”, ipd ). Tu podamo tudi morebitne dodatne zahteve, kot so na primer parcialni UV lak, slepi tisk, folijo tisk, ….
– Izbira materiala: kateri papir uporabimo za ovitek.

Primer: 
Tisk ovitka: 4/0 + 1/0 gloss plastifikacija
Material ovitka: 150 gr gloss papir

Za potrebe knjižnega bloka potrebujemo:
– Označbe tiska knjižnega bloka: Ali gre za obojestranski črno-beli tisk (1/1) ali barvni CMYK tisk (4/4). Uporabimo lahko tudi kombinacijo CMYK in Pantone barve.
– Izbira materiala knjižnega bloka: Na trgu obstaja izjemno pestra izbira papirja. Obstajajo klasični papirji notranjosti, kot so na primer Silk, Gloss, ali nekoliko bolj eksotični papirji. Za potrebe ponudbe potrebujemo predvsem naziv papirja in njegovo gramaturo, pri čemer vam lahko tudi svetujemo.

Primer:
Tisk notranjosti: 4/4 CMYK
Material notranjosti: 150 gr Silk papir 

Izberemo način vezave. Običajno se stranke odločajo med bruširano-rezkano vezavo in med vezavo šivano z žico.

Šivana z žico vezava je običajno cenovno dostopnejša, hitrejša za izdelavo in primerna za revije z manjšim obsegom strani (tanjše revije).

Bruširano-rezkana vezava je kvalitetnejša, primerna za revije z večjim obsegom strani. Stranke se za to vezavo odločijo takrat, ko želijo kvaliteto in daljšo trajnost revije.  

Določimo pakiranje, na voljo je več opcij: direktno na paleto, v škatle, PVC vakumiranje, pasičenje in podobno.

Tiskovine lahko prevzamete pri nas (Ex works) ali prevoz organiziramo mi.

Stopite v stik z nami

Close Menu