Tisk mehko vezane knjige

Mehko vezane knjige so mehkejše in upogljive, prav tako je ovitek običajno enake velikosti kot knjižni blok, zato so mehko vezane knjige lažje prenosljive in nekoliko bolj praktične. Tudi v primeru mehko vezanih knjig nudimo pestro izbiro prevlečnega materiala, kar pomeni, da se knjiga vaši vsebini in željam popolnoma prilagaja. Mehko vezane knjige so pri bralcih čtiva za prosti čas (npr. romani) najbolj popularne, predvsem zaradi boljše cenovne dostopnosti. Redno se jih poslužujejo tudi oglaševalci in podjetja za promocijo svojih izdelkov (katalogi). V Evrografisu izdelujemo broširano-rezkane (klasične), šivane in PUR lepljene, OTA bind in švicarsko vezane knjige.

Podatki, ki jih potrebujemo v primeru vašega povpraševanja

Z naklado navedete, koliko knjig želite natisniti.

Pri navedbi formata je optimalno, da zraven dopišete ali gre za pokončen ali ležeč format.
Običajno v Evropski uniji formate navajamo na sledeč način: Širina x Višina. Primer:  210 x 297 mm (pokončen A4 format).

Angleži imajo svoj način navedbe formata, in sicer: Višina x Širina (v obratnem vrstnem redu), zato je pomembno, da tudi z besedo navedete ali gre za pokončen ali ležeč format.

Če želite stroškovno optimalno ponudbo, je najbolje, da je število strani deljivo z 32 ali 16 (število strani, brez ovitka).
Pri kalkulaciji je potrebno upoštevati, da en list predstavlja 2 strani (sprednji in zadnji del lista). 

Primer:
Obseg: 128 strani notranjosti + 4 strani ovitek 

Pri ovitku mehke vezave potrebujemo:
– Označbe tiska ovitka: Ali gre za CMYK ali Pantone barve in koliko barv uporabimo. Prav tako se stranke pri prevleki odločajo za različne plastifikacije (mat, sijaj, “Soft-touch”,ipd). Tu podamo tudi morebitne dodatne zahteve, kot so na primer parcialni UV lak, slepi tisk, folijo tisk, ….

– Izbira materiala: kateri papir uporabimo za ovitek.   

Primer: 
Tisk prevleke: 4/0 + 1/0 mat plastifikacija
Material ovitka: 240 gramski Symbol Card (enostranski premazni karton)

Za potrebe knjižnega bloka potrebujemo:
– Označbe tiska knjižnega bloka: Ali gre za obojestranski črno-beli tisk (1/1) ali barvni CMYK tisk (4/4). Uporabimo lahko tudi kombinacijo CMYK in Pantone barve.
– Izbira materiala knjižnega bloka: Na trgu obstaja izjemno pestra izbira papirja. Obstajajo klasični papirji notranjosti, kot so na primer Silk, Gloss, brezlesni offset papir in ostali, nekoliko bolj eksotični papirji. Za potrebe ponudbe potrebujemo predvsem naziv papirja in njegovo gramaturo, pri čemer vam lahko tudi svetujemo.

Primer:
Tisk notranjosti: 4/4 CMYK
Material notranjosti: 150 gr Silk papir 

– Izberemo način vezave: rezkano-broširano, šivano ali PUR lepljeno.
– Dopišemo če imamo na ovitku dodatne zavihke in njihovo širino.
– Omenimo morebitne dodatne želje/zahteve.

Določimo pakiranje, na voljo je več opcij: direktno v škatle, PVC vakumiranje in podobno.

Tiskovine lahko prevzamete pri nas (Ex works) ali prevoz organiziramo mi.

Stopite v stik z nami

Close Menu