Integralna vezava

Integralno vezavo uvrščamo med mehko in trdo vezavo.

Knjižni blok integralne vezave je šivan, v bistvu si s trdo vezavo deli večino proizvodnih procesov, s tem da ima integralna vezava mehke platnice.

Podobno kot pri trdi vezavi, lahko tudi na integralno vezavo montiramo kapitalni trak (okrasna vrvica, ki jo najdemo na vrhu in dnu hrbta trde vezave), ima tudi spojne oz. vezne liste.

Integralna vezava je praktična takrat, ko želite izdelati knjigo ki je fleksibilna, ampak nekoliko bolj robustna/vzdržljiva od mehke vezave.

Običajno se stranke za integralne vezave odločajo predvsem pri tisku turističnih/potovalnih vodičev in tiskovin, ki so uporabljeni na terenu, ali pa takrat, ko želijo s svojo tiskovino iz povprečja izstopati.

Podatki, ki jih potrebujemo v primeru vašega povpraševanja

Z naklado navedete, koliko knjig želite natisniti.

Pri navedbi formata je optimalno, da zraven dopišete ali gre za pokončen ali ležeč format.
Običajno v Evropski uniji formate navajamo na sledeč način: Širina x Višina. Primer:  210 x 297 mm (pokončen A4 format).

Angleži imajo svoj način navedbe formata, in sicer: Višina x Širina (v obratnem vrstnem redu), zato je pomembno, da tudi z besedo navedete ali gre za pokončen ali ležeč format.

Če želite stroškovno optimalno ponudbo, je najbolje, da je število strani deljivo z 32 ali 16 (število strani, brez ovitka).
Pri kalkulaciji je potrebno upoštevati, da en list predstavlja 2 strani (sprednji in zadnji del lista). 

Primer:
Obseg: 128 strani notranjosti + 4 strani ovitek 

Pri ovitku mehke vezave potrebujemo:
– Označbe tiska ovitka: Ali gre za CMYK ali Pantone barve in koliko barv uporabimo. Prav tako se stranke pri prevleki odločajo za različne plastifikacije (mat, sijaj, “Soft-touch”,ipd). Tu podamo tudi morebitne dodatne zahteve, kot so na primer parcialni UV lak, slepi tisk, folijo tisk, ….

– Izbira materiala: kateri papir uporabimo za ovitek.   

Primer: 
Tisk prevleke: 4/0 + 1/0 mat plastifikacija
Material prevleke: 150 gr premazni sijajni papir

Za potrebe knjižnega bloka potrebujemo:
– Označbe tiska knjižnega bloka: Ali gre za obojestranski črno-beli tisk (1/1) ali barvni CMYK tisk (4/4). Uporabimo lahko tudi kombinacijo CMYK in Pantone barve.
– Izbira materiala knjižnega bloka: Na trgu obstaja izjemno pestra izbira papirja. Obstajajo klasični papirji notranjosti, kot so na primer Silk, Gloss, brezlesni offset papir in ostali, nekoliko bolj eksotični papirji. Za potrebe ponudbe potrebujemo predvsem naziv papirja in njegovo gramaturo, pri čemer vam lahko tudi svetujemo.

Primer:
Tisk notranjosti: 4/4 CMYK
Material notranjosti: 150 gr Silk papir 

– Izberemo način vezave: rezkano-broširano, šivano ali PUR lepljeno.
– Dopišemo če imamo na ovitku dodatne zavihke in njihovo širino.
– Omenimo morebitne dodatne želje/zahteve.

Določimo pakiranje, na voljo je več opcij: direktno v škatle, PVC vakumiranje in podobno.

Tiskovine lahko prevzamete pri nas (Ex works) ali prevoz organiziramo mi.

Stopite v stik z nami

Close Menu